Arcona 400

The new Manitou is een Arcona 400 uit 2009


Self owned: 2018 - today

Een fantastisch mooi schip om mee te zeilen 

Nadat we onze Norlin 37 hadden verkocht, kwam de Arona 400 Full Tilt op ons pad


De new Manitou, een Arcona 400 uit 2009

Na een korte zoektocht naar een Arcona 400 zijn we via de importeur Benelux terecht gekomen bij Simon Rosier van Arcona Yachts UK. Hij heeft er eentje gevonden die precies aan al onze wensen voldeed. Hij heeft een search gedaan bij eigenaren in Engeland. De Arcona 400 FULL TILT lag aan de Theems nabij Londen. Een perfecte locatie, aangezien de afstand naar Nederland dan in een weekend te overzien is. Na een technische analyse, onderwater check en diverse foto's heeft Simon ons verleid om naar Engeland te komen voor een bezichtiging. De Arcona FULL TILT was bij aankomst al goedgekeurd. Contratuele eisen werden afgerond. 8 September 2018 was de grote dag om de Arcona op te halen. Met 2 ervaren zeilers hebben we de Arcona in perfecte windomstandigheden opgehaald. Met 30 knopen wind, snelheden van 14 tot 17 knopen is de overtocht van 180 nm overbrugd. Het is was fantastisch om met haar onderweg te zijn. 

 

De Arcona zeiljachten worden gebouwd door Arcona Yachts AB. Een Zweedse werf die al 40 jaar topzeiljachten bouwt en continu vernieuwende zeilconcepten ontwikkelt. Altijd op basis van snelheid, veiligheid en zeilplezier. Zeiljachten van Arcona bevaren de hele wereld en behalen steevast hoge klasseringen bij wedstrijden. Na een dag presteren heerlijk relaxen in een omgeving die voorzien is van alle comfort, dat ervaart u op de Arcona. Een 100% Zweeds zeiljacht wat alles in huis heeft voor prestaties en onbezorgd genieten.

 

Dankzij de excellente performance is de Arcona 400 met een kleine bemanning eenvoudig onder controle te houden. Ideaal voor de sportieve zeiler die het de overige bemanning óók graag naar de zin maakt. Functioneel comfort en stijlvol design ... de Zweden hebben er een patent op. De Arcona biedt bovendeks plaats voor een grote bemanning en ademt de sfeer van klasse. 

 

De Arcona heeft een ruime salon, die door het mahoniehout en de luxe stoffering een welkome sfeer biedt. De nieuwe generatie zeiljachten van de Arcona werf is begonnen met de Arcona 400 die gelijk gekozen werd als zeiljacht van het jaar 2001 op de Stockholm bootshow. Daar opvolgend kwam de succesvolle Arcona 370, deze boot werd ”Boat of the Year” in Denemarken. De prachtige Arcona 460 kwam al snel daar achteraan. De definitieve doorbraak buiten de Scandinavische landen kwam met de Arcona 430, die eerst genomineerd werd voor “European Boat of the Year 2009” en later verkozen werd als “European Boat of the Year 2009” in de Performance klasse.


 

Het succes van de Arcona range van zeiljachten is gebaseerd op de doordachte constructie van de schepen met als hart de gegalvaniseerde stalen frame waar alle krachten van kiel en tuigage worden opgenomen. Dit samen met de zeer hoge kwaliteit van vakmanschap in de prachtig afgewerkte interieurs maakt deze Zweedse zeiljachten geliefd bij iedereen die van een modern, snel zeiljacht houdt met een klassiek interieur.


 

De Arcona zeiljachten worden gebouwd op de eigen werf te Uddevalla aan de westkust van Zweden en op de eigen werf op het Baltische eiland Saaremaa. Deze horen beiden bij de modernste en efficiëntste werven. Hier wordt elke Arcona getest in een groot binnenbad met sprinkler systeem. Dit garandeert dat elke Arcona, bij aflevering, klaar is voor de elementen.  Het hoofdkantoor van de Arcona werf is gevestigd in Gustavsberg/ Stockholm.

 

De Arcona 400 is in 2001 ontworpen door Stefan Qviberg. De Arcona 400 is de populairste boot van de de Arcona werf. Er zijn er in totaal 160 van gebouwd. De New Manitou is bouwnummer 139. 


foto's van de Manitou

Brochure Arcona 400   

IRC meetbrief 2018 Arcona 400

Spec's Arcona 400                            

voorbeeld meetbrief Arcona 400

Test Arcona 400 GBR

Shorthanded sailing Arcona 400 GBR

een Arcona 400 story

Drawing Arcona 400